Creatieve Studio
De nieuwste trends

Tijdens onze eerste cursusavond werd het thema ‘trendwatching’ behandeld. Monique van Reijen gaf een trend presentatie, een om van te smullen. Zo inspirerend hoe zij naar eigenlijk alles om zich heen kijkt, haar ogen altijd open heeft en hoe zij de vertaalslag maakt naar nieuwe trends. 
Om te snappen hoe deze trends dan weer vertaald worden naar de bladen, waarbij het stukje journalistiek om de hoek komt kijken, nam Evelien Reich (Editor in Chief bij ELLE Decoration)  ons in haar presentatie mee in het proces van het trendpalet. Het trendpalet is een vaste, terugkerende, rubriek binnen ELLE Decoration waarin de nieuwste trends worden gepresenteerd.

Aan ons de opdracht om aan de hand van de trend signalen, waar Monique Reijen over verteld heeft en die wij zelf oppikken, een nieuwe trend te benoemen, te beschrijven en te visualiseren dmv een grote afbeelding met een bijbehorende shopping en kleurenkaart. 
Wil jij zien wat ik heb gemaakt? Door het enthousiasme zijn het er drie geworden in plaats van één, excuse me ;).

DUBBELLEVEN.

Kijk in de spiegel en daag jezelf uit. Laat je verleiden door ronde vormen, een dynamisch lijnenspel en diepe kleuren. Neem het niet te serieus, combineer objecten die stuk voor stuk oogverblindend zijn. De grafische ribbel, duurzaam terrazzo en herhaling van vormen laten je een diepe buiging maken.

Ribbels, ronde vormen, terrazzo, symmetrie en vorm herhalingen. Dé trend signalen die in de afbeelding links terug te vinden zijn. De producten sluiten naadloos hierop aan, zowel qua kleur, materiaal als vormgeving. Met het kleurenpallet creëer je een  intieme sfeer, maar in combinatie met minimalistisch meubilair blijft het wel lekker luchtig.

BLUE MONDAY

Nóóit meer! Laat je omhelzen door kamerbreed tapijt en zachte ronde vormen. De zitjes in huis verdienen wat extra aandacht, de uitgelezen kans om een fijn nestje te bouwen. Ga voor een statement in kleur, blauw! Zet deze samen met wat aardetinten onder de mengmachine en voel de intimiteit.

Ingetogen, blauw, kamerbreed tapijt, ronde vormen en een beetje fluffy. Dit zijn óók trend signalen van deze tijd en ze komen prachtig samen in de afbeelding links, een show van Studipepe tijdens de design week in Milaan. Wil jij deze sfeer in huis halen? Dan mag de ‘Pacha’ fauteuil van Gubi eigenlijk niet ontbreken.

WABI-SABI

Leven in het nu door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. Ga voor een monochroom kleurenpalet, organische vormen en combineer dit met rauwe materialen. Voeg hier een homp terracotta aan toe. Wil je wat extra luxe en comfort? Wol en zijde zijn prachtige tegenhangers. Maar pas op; het zit hem in de kunst van het weglaten.

Volgens mij kent iedereen het wel, de drukte van tegenwoordig. Het altijd maar aan staan. Dat men meer waarde gaat hechten aan een plek om tot rust te komen, een echt thuis, is dan ook heel begrijpelijk. Deze trend zorgt ervoor dat mensen op zoek gaan naar hoe zij duurzaamheid, een monochroom kleurenpallet en de natuur in huis kunnen toepassen. Terracotta is in deze onmisbaar!