Creatieve Studio
Interieurontwerp | Villa Nijmegen

Afgelopen jaar heb ik een interieurontwerp mogen maken voor een prachtige vrijstaande villa in Nijmegen. Iedere keer weer is het de uitdaging om een mooie balans te vinden tussen wat past bij de woning, bij de bewoners en wat je hier als ontwerpster aan toevoegt. Het gaat er immers om dat je inrichting echt van jou is, bij jou past en weerspiegelt wie je bent.
Voor dit jonge stel die van het centrum in Nijmegen naar de overkant van de waal zijn verhuisd, mocht ik een warm thuis creëren. De basis bleef en mocht aangepast en aangevuld worden om er echt hun ‘thuis’ van te maken.

De architetuur van de woning kenmerkt zich door strakke lijnen, dit zie je terug in zowel het exterieur-als het interieur. Een rustig, maar warm kleurenpallet werd de basis van dit ontwerp. Om de mooie lijnen van de woning te benadrukken zijn deze kleuren op een ‘colourblocking’ achtige manier toegepast. In tegenstelling tot de sterk contrasterende kleuren die over het algemeen gebruikt worden bij colourblocking, gaat het in dit geval om zachte kleurverschillen uit een kleurfamilie, ‘colourblocking 2.0’.